Nieuwe samenwerking: ST. studio en SuperTrash

Super leuk! Afgelopen woensdag was Olcay Gulsen, oprichtster van ST. studio en SuperTrash te zien in De Gevaarlijkste Wegen Van Nederland. De looks die ze draagt, waren van te voren al te pre-orderen voor de ST-fanclub via de nieuwsbrief, waar ik de teksten voor heb geschreven. Want: sinds een paar maanden ben ik als freelance copywriter actief voor deze brands. Naast de nieuwsbrieven, schrijf ik ook andere merkcommunicatie-uitingen, zoals de POS-teksten, teksten op giftcards, productbeschrijvingen (check hier de nieuwe ST. studio collectie voor SS17) en persberichten.

Goede copy naar de klant/consument toe is belangrijk om fashion lovers te informeren, inspireren, binden en te overtuigen van de meerwaarde van het aanvullen van hun garderobe met alleen nog maar ST. studio en SuperTrash ;-).

Nieuwswaardige items, zoals bijvoorbeeld de lancering van de athleisure/sports collectie verdienen het om via relevante (online) media verteld te worden. Hiervoor is het van belang dat er nieuwswaarde en relevantie wordt gecreëerd en dat er uiteraard een geschikte invalshoek wordt bedacht, gevolgd door een mediageniek persbericht.

Het is, met mijn achtergrond in Fashion Management, Fashion Strategy en Fashion Journalism, tof om als copywriter deel uit te maken van een ervaren PR- en marketingteam voor een groot modebedrijf. Ik kreeg ook meteen het hele teamgevoel mee en een super lieve kerstkaart met Tony’s Chocolonely, altijd fijn om op zo’n manier ergens onthaald te worden!

Verder is het erg inspirerend om te werken voor iemand die van scratch een internationaal imperium heeft opgebouwd en zichzelf steeds vernieuwd. Het lijkt wel of er in de media nooit genoeg over Olcay’s verhaal gepraat kan worden. Wil je meer weten? Lees dan bijvoorbeeld  een recent interview met Olcay Gulsen hier (via Blendle) in het ZUS’je van HP/ De Tijd: ‘Als je niet geleden hebt, word je niet succesvol.’

De aflevering van deze week van de Gevaarlijkste Wegen Van de Wereld met de toffe looks van Olcay Gulsen kun je hier bekijken: De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Hou de websites in de gaten en schrijf je op de websites in voor de nieuwsbrieven om als eerste de nieuwste looks te shoppen!

Ook een freelance fashion copywriter nodig? Stuur me een bericht via het contactformulier of mail me op valerie@vlinderproducties.com.