Nieuwe samenwerking: Expresso Fashion

Super leuk! Eind april ben ik begonnen als tekstschrijver voor Expresso Fashion. Mijn doel voor 2017, om meer met vaste opdrachtgevers te werken, kreeg hiermee gelijk concreet meer vorm. Ik heb er altijd van genoten om op projectbasis te werken, maar miste het op een gegeven ogenblik om onderdeel te zijn van de bigger picture.

Bij Expresso Fashion ben ik hier niet alleen onderdeel van, maar bepaal ik ook de grote lijnen van deze picture, althans op het gebied van de communicatie-uitingen die we doen naar onze (online) klanten en de pers. Op mijn eerste werkdag heb ik de teksten geschreven van het Expresso herfstmagazine, dat ik heb gedoopt als ‘Autumn Allure’. Dit magazine is as we speak verzonden naar de beste klanten in Nederland, België en Duitsland en ligt ook in de Expresso Stores. In totaal zijn er 100.000 gedrukt, super tof.

Expresso Fall Magazine Autumn Allure

Een pdfje van het magazine vind je hier: nederlandstalig-expresso-magazine-fall-2017-nederland

Expresso Fashion als lovebrand

Inmiddels is het wintermagazine ook alweer af, en ben ik druk bezig met een overkoepelende redactieplanning voor alle kanalen. Mijn doel voor de komende jaren is om alle kanalen optimaal in te zetten en te kijken hoe het magazine en online elkaar kunnen versterken zodat uiteindelijk niemand meer om Expresso Fashion heen kan en uiteindelijk de bestedingen through the roof gaan. Plannen die er liggen voor het lentemagazine zijn onder andere een interview met succesvrouwen die dan online ook weer hun favoriete looks tonen die direct shoppable zijn.

Events, zoals de stylingavonden en de lanceringsfeestjes van de volledige collectie, zijn erg belangrijk voor de Expresso-klant. Daarom wil ik hier ook meer aandacht aan besteden in de communicatie, en vanaf nu alle events optimaal belichten voor, tijdens, en na het event. Ook werk ik aan een plan om onze klanten nog meer te betrekken en van Expresso een echte lovebrand te maken, wellicht gaat in de zomer al een grote campagne van start.

Kortom, drukke boel, maar wel heerlijk om zo’n grote rol te kunnen spelen in de merkstrategie van een mooi Nederlands modemerk dat aangesloten is bij de Fair Wear Foundation.

Meld je aan voor de wekelijkse Expresso Fashion nieuwsbrief en je bent als eerste van dit alles op de hoogte!